Madeleine McCann eltűnésének ügyében meggyanúsították a lehetséges elkövetőt

Madeleine McCann eltűnésének ügyében meggyanúsították a lehetséges elkövetőt

Madeleine McCann háromévesen és a lehetséges hatéves kinézete (Fotó: Find Madeleine)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2007-ben négyéves Madeleine McCann eltűnése valószínűleg az utóbbi évtizedek leghíresebb ilyen ügye (a lány keresztneve hallatán szinte mindenkinek ez az eset jut eszébe). A kislány egy hotelszobában aludt a portugáliai Praia de Luzban, mikozben a szülei magára hagyták, mert elmentek vacsorázni. Eközben a kislány nyom nélkül eltűnt, és azóta sem került elő.

Az elmúlt tizenöt évben a nyomozás számos csavart vett, bekapcsolódott a portugál és a brit rendőrség mellett szinte minden szóba jöhető személy és szervezet. Egy időben a szülőket gyanították a kislány eltűnése mögött, de az utóbbi években Christian Brücknerre terelődött a gyanú, aki a kislány eltűnésekor ugyanabban a városban tartózkodott, és aznap íratta át Jaguarját egy ismerőse nevére.

A portugál törtvények szerint egy személy eltűnése 15 év alatt évül el, ami Madeleine esetében május 3-án jön el. Valószínűleg a határidő közeledte miatt vádolta meg a portugál ügyészség Brücknert, aki más bűncselekmények (drogkereskedelem és nemi erőszak) miatt jelenleg is börtönben ül – bár azt tagadja, hogy a kislány eltűnéséhez köze lenne.

A jelenlegi fejlemény tehát alapvetően adminisztratív jellegű, nem ismert olyan új információ, ami bármennyivel is közelebb vinne a kislány sorsának feltárásához.

(via 444)