Magyar KFOR-katonák sérültek meg Koszovóban

Magyar KFOR-katonák sérültek meg Koszovóban

A NATO parancsnoksága alatt működő koszovói békefenntartó haderő, a KFOR egyik katonája a földön fekszik sérülten, miután összecsaptak a helyi szerbekkel a polgármesteri hivatal épülete előtt az észak-koszovói Zvecanban 2023. május 29-én (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hvg.hu diplomáciai forrásokból származó értesülései szerint húsz magyar KFOR-katona sebesült meg, többen közülük súlyosan, amikor a koszovói Zvecsanban összetűzés tört ki a tiltakozó szerbek és a rendet fenntartani akaró magyar KFOR-katonák között.

Mint a hvg.hu-n olvasható: az összetűzés, melynek során fegyverek is eldördültek, akkor tört ki, amikor a magyar békefenntartók megpróbálták szétoszlatni a tiltakozó szerbeket, akik azért tüntettek, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy koszovói albán vezetők kerüljenek a település élére. Az összetűzés során a KFOR-osok könnygázt is bevetettek. A szerbek kövekkel és üvegekkel dobálták meg a békefenntartókat.

Címkék: Koszovó, KFOR