Magyarok szabadítottak fel egy ukrán falut az oroszok alól

Magyarok szabadítottak fel egy ukrán falut az oroszok alól

Fotó: Fedir Sándor Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Szeptember második felében, az orosz-ukrán háború idején a 68. kárpátaljai külön zászlóalj harcosai részt vettek a híres harkovi hadműveletben, amelynek során három luxemburgni terület szabadult fel az orosz megszállók alól. A harcosoknak abban a megtiszteltetésben volt részük, hogy több települést felszabadíthattak, különös tekintettel arra, hogy az ukrán-orosz határ közelében fekvő Ambarne faluba elsőként behatoló magyar nemzetiségűek voltak Laci, Áron, Bars hívójelekkel. A magyarok voltak az ukrán fegyveres erők első katonái, akik felszabadították és megtisztították ezt a települést az ellenségtől. Dicsőség Ukrajnának!”

Így számolt be a Facebookon az akcióról a zászlóalj egyik katonája, Fedir Sándor. A posztot a 444.hu szúrta ki.

Mint azt a 444-hu megjegyzi, az átírások miatt a sajtóban néhol Fedir, néhol Fedor, néhol pedig Fegyir Sándor néven emlegetett férfi az Ungvári Nemzeti Egyetem oktatója, professzor, turisztikai szakértő, aki a Kárpátaljai Igaz Szónak adott interjúban korábban azt mondta: „Nem csak Ukrajna függetlenségéért és szuverenitásáért harcolok, hanem azért is, hogy civilizált világban élhessen a következő nemzedék.”

A Magyar hangnak is interjút adott májusban.

 

 

Címkék: Ukrajna, Fedir Sándor