Magyarul énekelt karácsonyi dalt az ukrán menekült kisfiú Erdélyben

Magyarul énekelt karácsonyi dalt az ukrán menekült kisfiú Erdélyben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az odesszai Julia Skalska Ukrajnából menekült el a háború miatt, és férjével, valamint gyerekeikkel, Koylával és Mashával együtt Erdélyben, magyarok között kaptak menedéket. Azóta Kolozsváron, a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban élnek.

Most karácsony előtt egy megható videót posztolt: a fia, Koyla egy magyar karácsonyi éneket, A kis Jézus megszületett című népdalt énekli. A tizenhárom éves fiút két fiatal zenész, Salat Barna és Vida Ferenc kíséri – ők mindketten az Unitárius Egyetemista Bentlakásban laknak. Egyikük a Lelkes Zenekar tagja, másikuk a Last Minute együttesben játszik. A felvétel egyébként a kollégium Dávid Ferencről elnevezett imatermében készült.

Julia a közösségi oldalán ezt írta a videó fölé ukránul: „valahogy így működik az egyik kultúra hatása a másikra. 9 hónapja élünk Romániában, de magyarok vesznek körül minket. És úgy alakult, hogy a szomszédaink nagyon muzikálisak.”