Razzia volt a magyar lélegeztetőgép-biznisz maláj közvetítőjénél

Razzia volt a magyar lélegeztetőgép-biznisz maláj közvetítőjénél

Vinod Sekhar

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénzmosás gyanújával razziát tartottak a maláj hatóságok annál az üzletembernél – Vinod Sekharnál –, akinek cégén keresztül vett a magyar állam – sokak szerint túlárazva – csaknem 180 milliárd forintért lélegeztetőgépeket Kínától. Erről számolt be legalábbis egy maláj portál.

Rossz hír Orbánéknak – pénzmosás a gyanú, razziát tartottak a maláj hatóságok Vinod Sekhar irodáiban, számolt be az imént a Malaysia Now portál. Ő az, aki Orbánék legfontosabb üzletfele volt a lélegeztetőgép-bizniszben – erről írt közösségi oldalán Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke. A politikus szerint Vinod Sekhar „mosott magának is: a magyar adóforintokból jachtot, magánrepülőt vásárolt. De mennyit mosott Orbánéknak?” – tette fel a kérdést Stummer. 

Mit írt a maláj portál?

Több nyomozó iroda együttműködéseként lerohanták a Kuala Lumpur-i kötődésű Vinod Sekhar üzletember érdekeltségébe tartozó Petra Group irodáit – állítja a maláj lap cikke, amely szerint pénzmosás és adóelkerülés gyanújával nyomozhatnak. Egy forrás azt mondta a lapnak, hogy a razzia hozzávetőlegesen két hete történhetett Kuala Lumpur külvárosában, Bangsarban, a hatóságok dokumentumokat és tárgyi eszközöket foglaltak le a nyomozás részeként. A rajtaütésre akkor került sor információjuk szerint, mikor Vinod külföldön tartózkodott. A lap megkeresésére a maláj hatóságok nem kommentálták az ügyet.

Ki is ez a maláj üzletember?

Vinod Sekhar a tulajdonosa annak a GR Technologies nevű cégnek, amelyen keresztül a magyar állam még a koronavírus hazai megjelenésekor 6258 lélegeztetőgépet vásárolt 178 milliárd forintért. A momentumos Tompos Márton egy videóban mutatta be, hogy az általa csak szélhámosnak nevezett üzletembernek milyen ügyei voltak korábban. Volt benne szó Bruce Willisről, Mel Gibsonról és soha meg nem érkezett adományokról is.

A politikus ráadásul azt is hozzátette, hogy a külföldi a magyar kormánnyal kötött szerződése után vett egy yachtot és egy magángépet is.