Manfred Weber: Ha nincs járvány, a Fidesz már repült volna az EPP-ből

Manfred Weber: Ha nincs járvány, a Fidesz már repült volna az EPP-ből

Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje megérkezik pártja, a bajor CSU EP-választások utáni sajtótájékoztatójára 2019. május 27-én (Fotó: Reuters/Andreas Gebert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője egy belga lapnak adott interjújában kijelentette, hogy ha nincs a pandémia, a Fideszt már rég kizárták volna az EPP-ből – tudósít a 444.

A Fidesz kizárása már régóta húzódik. Még 2019 tavaszán függesztették fel EPP-tagságukat, majd februárban ezt érvényben tartották a felfüggesztést, a kizárásról szóló végső döntést azonban 2021-re odázták.

A kiskaput végül az EU-s költségvetés vétója teheti be Orbán számára. Weber szerint ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, a Fidesz-elnök népszerűsége folyamatosan csökken az EPP tagpártjainak körében. A jogállamisági feltételekről az EPP frakciója nem hajlandó újra tárgyalni, a demokratikus értékekhez való ragaszkodást alapfeltételnek tekintik.