Már az Egyesült Államokban van a legtöbb áldozat

Már az Egyesült Államokban van a legtöbb áldozat

A koronavírus-járványban elhunyt áldozatokat temetik a New York-i Hart-szigeten 2020. április 9-én. Bill DeBlasio polgármester úgy nyilatkozott, hogy megvizsgálták az ideiglenes temetkezések lehetőségét a szigeten arra az esetre, ha megtelnek a városon belüli halottasházak (Fotó: MTI/AP/John Minchillo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Húszezer fölé emelkedett a koronavírus áldozatainak száma az Egyesült Államokban, sehol máshol nem volt eddig ennyi haláleset. A woldometer.com oldalon látható adatok szerint az elmúlt 24 órában Amerikában 1317 ember hunyt el, közülük a legtöbben ezúttal is New York államban. Egyetlen nap alatt 18 ezernél is több új esetet regisztráltak, az Egyesült Államokban ezzel 520 ezer fölé emelkedett az igazolt betegek száma.

Olaszországban ismét 600 fölé emelkedett az elmúlt 24 órában elhunytak száma, és ezzel már több mint 19 400 halálesetről tudni a mediterrán országban. Az igazoltan koronavírussal fertőzöttek száma pedig meghaladta a 152 ezret.

Spanyolországban is nagyon sok a beteg, már több mint 161 ezer. Náluk 272 új halálesetet jelentettek az elmúlt napon, így az áldozatok száma már meghaladja a 16 300-at.

Az eddig külön utat járó Svédországban – ahol nincsenek szigorú zárások, az iskolák is üzemelnek – 10 000 fölé emelkedett a regisztrált megbetegedések száma, miután az elmúlt 24 órában 466 embernél diagnosztizálták a koronavírust. Svédországban 887 áldozata van eddig a járványnak.