Már lassan 77 millió koronavírus-fertőzött van világszerte

Már lassan 77 millió koronavírus-fertőzött van világszerte

A bukaresti Marius Nasta Tüdőgyógyászati Intézet a koronavírus idején (Fotó: recorder.ro)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világon 76 798 836 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 692 871, a gyógyultaké 43 270 536 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint. Az elmúlt 24 órában egyébként több mint félmillió új fertőzött lett, a vírus 191 országban és régióban van jelen.

Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol több mint 17,8 millió fertőzött volt eddig a napig, és közel 318 ezren haltak meg. Indiában van a második legtöbb fertőzött, több mint 10 millió, és ott eddig több mint 145 ezren hunytak el. Brazília a harmadik helyezett 7,2 milliónál is több fertőzöttel, náluk közel 187 ezren vesztették a fertőzés miatt életüket.


Oroszországban már több mint 2,8 millió fertőzött van, míg a halálos áldozatok száma meghalajd az 50 ezret. Ami Európát illeti, Franciaország a leginkább fertőzött több mint 2,5 millió igazolt koronavírus személlyel (itt közel 61 ezer áldozat volt eddig), míg az Egyesült Királyság esetén is – ahol ráadásul a vírus egy új mutációja kezdett terjedni, ami miatt több európai ország sem engedi be magához a briteket – több mint 2 millió esetről tudni, és több mint 67 500 elhunytról.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.

(MTI)