Már megint előbukkant Kim Dzsongun

Már megint előbukkant Kim Dzsongun

2018. szeptember 9-én közreadott kép Kim Dzsongun észak-koreai vezetőről az ország alapításának 70. évfordulója alkalmából tartott felvonuláson, Phenjanban (Fotó: MTI/AP/Kin Cheung)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kim Dzsongun elnökletével tartotta meg ülését az észak-koreai munkapárt központi katonai testülete, a tanácskozáson megvitatták a többi között a háborús nukleáris elrettentés erősítéséról szóló új javaslatot, jelentette a kommunista vezetés szócsövének tartott KCNA hírügynökség vasárnap. (MTI)

Épp a napokban volt három hete, hogy Kim Dzsongun újra eltűnt a nyilvánosság elől. Utolsó nyilvános szereplése május 1-jén volt, miután előtte húsz napon keresztül nem adott magáról hírt. Nem jelent meg például azon az ünnepségén sem, amit nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján rendeztek, így találgatások keltek szárnyra világszerte egészségi állapotának válságosra fordulásáról, mi több, haláláról.

A KCNA szerint a munkapárti katonai testület ülésén a nemzetvédelmi erők további megszilárdításával kapcsolatos követelményeket vitatták meg, szó volt a háború megelőzéséről bel- és külpolitikai eszközökkel. Megvitatták még a háborús nukleáris elrettentés megerősítését felvázoló új javaslatot, ami kiköti, hogy a hadászati erőket kizárólag végszükség esetén lehet bevetni. Beszéltek még a hadsereg szervezésének egyes hiányosságairól, és ezek kiküszöbölésének lehetőségeiről.