Brit szakértő: Már tárgyalások között is kezeléseket kaphat Vlagyimir Putyin

Brit szakértő: Már tárgyalások között is kezeléseket kaphat Vlagyimir Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök online megbeszélést folytat Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel a közös szövetségi állam legfelsőbb államtanácsának ülése alkalmából Szevasztopolból 2021. november 4-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Mihail Mecel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin orosz elnök súlyosan beteg, éjjel-nappal orvosi ellátásra szorul – állítja egy, a Mirrorban megjelent cikkben Christopher Steele, aki 2006 és 2009 között az MI6 orosz osztályát vezette Londonban. Az egykori biztonsági szakember szerint az orosz elnök romló egészségi állapota egyre nagyobb káoszt okoz a Kremlben.

Úgy véli, a 69 éves elnököt sújtó rejtélyes betegség miatt Moszkva nehéz helyzetben van, mert Putyin egészségét és az ukrajnai háború eseményeit egyszerre kell szem előtt tartani, illetve megoldani az azokkal kapcsolatos problémákat. Az biztos, hogy Vlagyimir Putyin romló egészségi állapota nagyon komoly hatással van Oroszország kormányzására. Putyin időnkénti eltűnése miatt hiányzik az egyértelmű politikai irányítás, egyre nagyobb a káosz.

Arról azonban nincsenek pontos és megbízható információk, hogy pontosan mi is a baja Putyinnak. Az állapotáról szóló információkat még legközelebbi munkatársaival sem osztja meg az elnök. Egyes vélekedések szerint Parkinson-kórban vagy korai stádiumú demenciában szenved. Más hírek arról szólnak, hogy egyéb betegségek mellett rákban szenved, és kemoterápiás, valamint szteroidos kezelés alatt áll.

Ez utóbbit látszik megerősíteni, hogy Steel információi szerint az orosz biztonsági tanács üléseit több részletben rendezik meg, a szünetek idején pedig Putyin távozik, és valamiféle kezelésben részesül.

Steele megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy Kijlo Budanov ukrán vezérőrnagy szintén arról beszélt, az orosz vezető előrehaladott rákos beteg, illetve hogy hamarosan meg is operálják.

Címkék: Putyin, rák, Parkinson-kór