Maradonát nem lehet elhamvasztani, mert még sok DNS kell tőle az apasági perekhez

Maradonát nem lehet elhamvasztani, mert még sok DNS kell tőle az apasági perekhez

Diego Maradona egykori argentin labdarúgócsillag a Gianni's Game elnevezésű, korábbi focicsillagokat felvonultató mérkőzésen a svájci Brigben 2017. július 7-én. (Fotó: MTI/EPA/Jean-Christophe Bott)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Diego Maradona hetekkel ezelőtt halt meg, a testét azonban egy argentin bíróság ítélete értelmében még nem lehet elhamvasztani, írja a 444. Az indoklás szerint azért kell várni ezzel, mert olyan sok apasági eljárás van az elhunyt focista ellen folyamatban, hogy valószínűleg még több mintát is venni kell a testből.

Maradona öt gyermeke fogantatását ismerte el, de rajtuk kívül még hatan állítják, hogy az isteni vér csörgedezik az ereikben. Márpedig most, hogy Maradona meghalt, az öröklés miatt különösen értékessé vált a Diegótól származó esetleges örökölt DNS. Bár Maradona ügyvédei azt állítják, hogy hozzáférhetők a focista DNS-mintái, a bíróság ennek ellenére sem engedélyezte a hamvasztást.

A döntés az egyik állítólagos gyermek, Magalí Gil kérvénye miatt született, aki elvileg két éve tudta meg, hogy ő is Maradona-leszármazott.