Mariupol központjában egész háztömbök pusztultak el

Mariupol központjában egész háztömbök pusztultak el

Mariupoli műholdfelvételek (Fotó: Maxar Technologies)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai műholdas megfigyeléssel foglalkozó Maxar Technologies cég új szatellitfelvételeinek tanúsága szerint a körülzárt és hetek óta ostromolt délkelet-ukrajnai Mariupol központjában egyes negyedek teljesen a földdel váltak egyenlővé, az orosz tüzérségi támadások következtében. Ilyen mértékű pusztítás eddig nem volt tapasztalható Ukrajnában.

A város és a külvilág között mára gyakorlatilag megszűnt a kommunikáció, így a műholdképek jelentik az egyetlen megbízható forrást az ostrom pusztításairól. Az oroszok által szétlőtt, több mint ezer civilnek menedéket nyújtó színházban több mint 300-an haltak meg. A képeken látszik, hogy a színház romokban áll.

Az ukrán források szerint továbbra is legalább 160 ezer ember rekedt az ostromlott városban, ahol mára gyakorlatilag elfogyott az étel, nincs ivóvíz, nincs áram és fűtés.

Címkék: ukrajnai háború