Medvegyev nukleáris háborúval fenyegetőzik

Medvegyev nukleáris háborúval fenyegetőzik

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A népszavazások után Oroszországhoz csatolják a Donbaszt és más területeket, ezeket pedig akár nukleáris fegyverrel is megvédik majd – fejtegette csütörtöki közleményében Dmitrij Medvegyev. A korábbi orosz kormányfő szerint az így csatlakozó területek védelmét megerősíti majd az orosz hadsereg. Minden orosz fegyver, beleértve a stratégiai nukleáris fegyvereket is, felhasználható lesz ennek érdekében – jelentette ki a politikus a The Guardian szerint.

Medvegyev hozzátette azt is, hogy emiatt sincs szükségük arra, hogy néhány, „tábornoknak öltözött, nyugdíjas idióta a NATO által a Krímre mért csapásokkal fenyegessen. A hiperszonikus fegyvereink garantáltan gyorsabban érnek el az európai és amerikai célpontokig.”

A volt miniszterelnök szerint a NATO-tagállamoknak, illetve általában a nyugati társadalmaknak meg kell érteniük, hogy Oroszország a saját útját járja. „Nincs visszaút”, szögezte le.