Meghalt egy magyar egy thaiföldi fogdában

Meghalt egy magyar egy thaiföldi fogdában

Képünk illusztráció (Fotó: Tom Blackout/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holtan találtak egy 60 éves magyar férfit vasárnapra virradóra egy thaiföldi fogda cellájában, miután korábban letartóztatták őt a helyi repülőtéren - írja a Blikk a The Bangkok Post cikkére hivatkozva.

A helyi rendőrség azt közölte, hogy a honfitársunkat előző éjfélkor azért kísérték a repülőtéri rendőrség cellájába, mert lejárt a vízuma, azaz tovább maradt a délkelet-ázsiai királyságban, mint ameddig apapírjai ezt engedték volna. A 60 éves magyar állampolgárságú férfi nevét addig nem közlik a nyilvánossággal, míg a hozzátartozókat el nem érik a hatóságok. A helyi rendőrfőnök értesítette Magyarország bangkoki nagykövetségét, hogy rajtuk keresztül elérjék a családtagokat.

A thaiföldi rendőrség szerint a férfi elzárása után normálisan viselkedett, semmilyen rendkívülit nem tapasztaltak vele kapcsolatban. Amikor utoljára szemügyre vették, békésen aludt a fogdában, ám amikor ma reggel ellenőrizték, már halott volt.

A férfi holttestét átszállították a helyi kórházba, hogy boncolás útján állapítsák meg a halál okát. A rendőrfőnök még azt is elárulta, hogy egy bizottságot állítottak fel, hogy kivizsgálják az éjszaka történteket.

Az esetről a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára is beszélt. Az MTI által idézett Menczer Tamás felidézte az ügy körülményeit, majd közölte: a jelenlegi információk szerint a halálesetnek nem a koronavírushoz, hanem sokkal inkább a cukorbetegséghez lehet köze; a bangkoki nagykövetség kapcsolatban áll a thai hatóságokkal, akik vizsgálják az eseményt.