Megint magyar utasokat hagyott Párizsban a Wizz Air

Megint magyar utasokat hagyott Párizsban a Wizz Air

A Wizz Air egyik gépe (Fotó: Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megfelelő tájékoztatás nélkül hagyta a Budapestre tartó utasokat Párizsban a WizzAir péntek este – értesült a Blikk. Az egyik magyar utas, aki egy orvosi konferencián volt Párizsban, a WizzAir gépével jött volna haza aznap este, de törölték a járatát, méghozzá nem is akárhogyan.

Elmondása szerint miután becsekkoltak, óránként kaptak üzenetet, hogy a járat újabb órát csúszik. Este 20 óra után a táblára már ki sem volt írva a gép. Egyéb tájékoztatást nem kaptak, de akár egy Wizz Air-alkalmazott, vagy Wizz Air-es pult sem volt.

– Végül egy reptéri takarítónő vitt minket oda egy kisebb monitorhoz, amelyen franciául volt kiírva, hogy a járatunkat már törölték. Ez fél kilenc körül volt, de a WizzAir csak 22:07-kor küldött végül üzenetet arról, hogy törölve lett a gép. Az üzenetben az is szerepelt, hogy lehet átfoglalni, vagy töröltetni az utat és akkor jár 120 százalékos visszatérítés. Csakhogy az applikációban se átfoglalni, se törölni nem lehet, mivel a becsekkolás már megtörtént. Csak olyan járatoknál engedi a törlést, amik még időben előttünk állnak – mesélte a lapnak doktornő. 

– Tájékoztatás a reptéren semmi nem volt, igazából szélnek eresztették az embereket, hogy menjen mindenki isten hírével. Szerettük volna applikációban lefoglalni másnapra a járatot, de már tele volt. Úgy sikerült, hogy hazatelefonáltunk az ismerőseinknek, akik Magyarországról a Beauvais reptérről szombaton 16 órakor induló WizzAir gépre tudtak foglalni nekünk – tette hozzá a nő. Szerinte a Wizz Airnek már órákkal korábban tudnia kellett, hogy az a járat nem fog elindulni Franciaországból, mivel a Budapestről oda tartó gép is késett.