Megkéseltek két rendőrt London belvárosában

Megkéseltek két rendőrt London belvárosában

Rendőrök a londoni Leicester tér közelében elkövetett késelés helyszínén 2022. szeptember 16-án. Az elkövető két rendőrt megkéselt, majd a hatóságok később őrizetbe vették a gyanúsítottat. A megsebesített rendőröket kórházban ápolják. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kórházba szállítottak két rendőrt, miután késes támadás érte őket London belvárosában – írja a BBC a városi rendőrség közlése alapján.

A támadásra a Leicester tér környékén került sor, helyi idő szerint reggel hat óra körül. Feltételezések szerint nem terrorcselekmény áll a támadás hátterében.

Sadiq Khan, London polgármestere teljesen megdöbbentőnek nevezte a támadást, amelyet az ország válságos pillanatában követtek el. – Ezek a bátor rendőrök a kötelességüket teljesítették, és segítették a lakosságot ebben a nemzetünk számára oly fontos időszakban. Gondolataim és imáim velük, szeretteikkel és rendőrtársaikkal vannak, ezután a szégyenteljes támadás után – fogalmazott Khan. Szerencsére egyik sérült sincs életveszélyes állapotban.

Hírek szerint elfogták az elkövetőt, akit sokkolóval szereltek le, ezért kórházban kezelik. Súlyos testi sértés és a mentőszolgálat munkatársa elleni támadás gyanúja miatt vették őrizetbe.