Megmentőiről nevezte el a gyermekét Boris Johnson

Megmentőiről nevezte el a gyermekét  Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök és élettársa, Carrie Symonds társaságában az eredményvárásra érkezik a londoni Brunel Egyetemre 2019. december 13-án, az előrehozott brit parlamenti választások másnapjának hajnalán. Symonds 2020. február 29-én Instagram-oldalán jelentette be, hogy ő és Johnson az előző év végén eljegyezték egymást és anyai örömök elé néz. A babát nyár elejére várják (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az 55 éves brit miniszterelnök, Boris Johnson és a 32 éves Carrie Symonds kisfia szerdán jött a világra a University College London egyetem kórházában. Az újszülött nevét nem közölték azonnal, de Instagram-oldalán Carrie Symonds – akit Johnson decemberben eljegyzett – szombat délután bejelentette: a gyermeket Wilfred Lawrie Nicholas Johnsonnak hívják – adja hírül az MTI.  

Megszületett Boris Johnson és menyasszonya, Carrie Symonds gyermeke | Magyar Hang

Megszületett szerda reggel egy londoni kórházban Carrie Symonds és Boris Johnson fia, mindenki egészséges - adta hírül közleményben a pár a The Guardian brit napilap szerint. A brit kormányfő szóvivőjének elmondása szerint a pár köszönetet mondott az egészségügyi személyzetnek. Boris Johnson gyermekének anyja, Carrie Symonds 32 éves, a brit Konzervatív Párt kommunikációs vezetője volt, jelenleg környezetvédelemmel foglalkozik ugyanott.

Mint Carrie Symonds hozzátette: a Wilfred névvel Boris Johnson egyik nagypapájáról, a Lawrie keresztnévvel az ő egyik nagypapájáról emlékeznek meg, a Nicholas névvel pedig két orvos, Nick Price és Nick Hart előtt tisztelegnek, mivel „ők mentették meg Boris életét”.

Carrie Symonds ezzel arra utalt, hogy Boris Johnson áprilisban átesett az új koronavírus okozta Covid-19 betegségen, és egy hétig kezelték a londoni St. Thomas kórházban, ahol három napig intenzív kezelésre is szorult.

A konzervatív párti kormányfő, aki háromheti betegszabadság után hétfőn állt ismét munkába, még lábadozása idején, a Twitteren közzétett videoüzenetében maga is úgy fogalmazott: semmi kétség nem fér ahhoz, hogy a St. Thomas kórház orvosai és ápolói az életét mentették meg.

Hétfőtől állhat újra munkába Boris Johnson | Magyar Hang

Hétfőtől visszatér a munkába Boris Johnson brit kormányfő - írja a CNBC és a Sky News. A CNBC szerint a brit miniszterelnöki hivatal jelentette be hivatalosan, hogy hétfőtől újra dolgozik a kormányfő, a Sky News pedig egy hivatali forrásból szerezte értesüléseit. Az orvosok tanácsától függ, hogy hétfőn már a miniszterelnök tarthatja-e a Downing Street sajtótájékoztatóját vagy sem.

Hozzátette: kezelésének ideje alatt volt két nap, amikor „bármerre eldőlhetett volna a dolog”.

A brit politikatörténet utóbbi húsz évében a pár szerdán született gyermeke a harmadik, aki édesapja miniszterelnökségének ideje alatt jött a világra, és a kórházból egyenesen a Downing Street-i kormányfői rezidenciára költözhetett.

A munkáspárti Tony Blair kisfia, Leo 2000-ben, David Cameron volt konzervatív párti miniszterelnök kislánya, Florence 2010-ben született.

Boris Johnsonnak négy felnőtt gyermeke van második feleségétől, Marina Wheelertől, akitől 25 év után, 2018-ban vált külön.

Johnsonnak 2009-ben, egy házasságon kívüli kapcsolatból született egy kislánya, és a brit sajtó hivatalosan meg nem erősített, de nem is cáfolt értesülései szerint van egy hatodik gyermeke is, szintén egy házasságon kívüli kapcsolatból. Így Wilfred Lawrie Nicholas Johnson a brit miniszterelnök hatodik vagy hetedik gyermeke.