Megszűnik a koronavírus-tesztelés az Izraelbe érkezéskor május 20-tól

Megszűnik a koronavírus-tesztelés az Izraelbe érkezéskor május 20-tól

Ultraortodox zsidó férfi a Tel-Aviv melletti Lodban működő Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren 2021. december 20-án (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Május 20-tól megszűnik a koronavírus-tesztelés Izraelben a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre való érkezés után – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap. Vagyis elfogadják a külföldi, 24 órával az Izraelbe indulás előtt elvégzett antigéntesztet is, nem lesz kötelező az érkezés utáni PCR-tesztelést.

Nicán Horovic egészségügyi miniszter a Twitteren azt is közölte, hogy továbbra is megőrzik a reptéri vizsgálatokhoz kiépített rendszert, hogy szükség esetén gyorsan újra tudják indítani.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint több mint 35 ezer teszt elvégzésével 1773 új vírushordozót azonosítottak szombaton, 5,02 százalék volt a pozitív eredmények aránya. Jelenleg 16 377 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, a kórházakban fekvő 459 beteg közül 132-nek súlyos az állapota, 53-an lélegeztetőgép segítségére szorulnak, és hatan műtüdővel lélegeznek. Összesen 10 747-en haltak meg a koronavírus okozta betegségben a járvány öt hullámában 2020 februárja óta. Tavaly december vége óta 6,7 millió izraelit – az ország lakosságának 72,09 százalékát – oltották be legalább egyszer a Pfizer/BioNTech vakcinájával.

Izraelben jelenleg csak egy település tartozik az „erősen fertőzött” kategóriába, 17 helység minősül közepesen, 118 pedig enyhén fertőzöttnek, és 144 települést soroltak a járvány által jelenleg alig vagy egyáltalán nem érintett kategóriába.

(MTI)