Menekülteket evakuáló amerikai repülőgépen szülte meg gyermekét egy afgán nő

Menekülteket evakuáló amerikai repülőgépen szülte meg gyermekét egy afgán nő

Képünk illusztráció. A Ramstein amerikai légi támaszpont a németországi Kaiserslautern közelében 2020. június 25-én. A Ramstein az amerikai légierő európai és afrikai főparancsnoksága (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy amerikai katonai gépen kezdett el vajúdni egy Afganisztánból menekülő nő szombaton – írja a CNN az amerikai légierő Twitter-bejegyzéseire hivatkozva. 

Mint írták, a vajúdás során komplikációk léptek fel az alacsony légnyomás miatt, ezért a gép lejjebb ereszkedett, hogy növeljék azt, ami megmentette az anya életét. Végül a repülő le tudott szállni Németországban, a Ramstein nevű légi támaszponton. Itt egészségügyi szakembereket küldtek a fedélzetre, akik segítségével megszületett a kislány a gép rakterében. Ezt követően a babát és édesanyját is egy közeli egészségügyi intézménybe szállították, mindketten jól vannak.