Meredeken romlottak az amerikai diákok képességei a covid alatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Drámaian romlott az amerikai iskolások teljesítménye a matematika és az olvasás területén a koronavírus-járvány két évében - állapítja meg egy felmérés, amelynek előzetes eredményeit a szövetségi oktatási minisztérium publikálta.

Az adatok szerint a 9 évesek átlagos olvasási képessége 5 ponttal romlott 2020 óta, ami 30 éve a legnagyobb mértékű visszaesés. A matematikai átlagteljesítmény két év alatt 7 pontot zuhant, ami a minisztérium (DOE) közleménye szerint a Nemzeti Oktatásstatisztikai Központ (NCES) felméréseinek történetében az első visszaesés. A romló teljesítmény a diákok minden csoportjára érvényes, de a legnagyobb visszaesést a már korábban is gyengébben teljesítő diákoknál mérték.

A központ ügyvezetője, Daniel McGrath az adatokkal kapcsolatban elmondta, az oktatáskutatás 50 éves történetében a mostani volt az egy vizsgálati időszak alatti legsúlyosabb visszaesés: a gyerekek teljesítményének átlaga nagyjából a két évtizeddel ezelőtti szintre került vissza. Az Egyesült Államok egészében tervezett egységes kutatás még nem zárult le, a mostani adatok azonban bepillantást engednek a koronavírus-járvány hatásaiba.   A részletes elemzést idén az év későbbi hónapjaiban adják ki.