Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen

Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen

Vlagyimir Putyin (Fotó: Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin orosz elnök autója ellen valószínűleg merénylet-kísérletet hajtottak végre – írja meg nem erősített információkra hivatkozva a Daily Mail. A brit bulvárlap cikke szerint az orosz elnök limuzinjának bal első kerekénél menet közben robbanást hallottak, majd füst gomolygott a kerék körül. Az autó azonban folytatta útját, Putyinnak pedig nem esett bántódása. 

Az eset után állítólag az elnök biztonsági szakszolgálatánál többeket letartóztattak, illetve Putyin testőrei közül többen nyomtalanul eltűntek. A hírforrások szerint ennek az lehet az oka, hogy az elnöki limuzin ellen merénylethez az elkövetőnek ismernie kellett a konvoj útvonalát. 

A merénylet körülményeinek kivizsgálását és minden kapcsolódó információt titkosítottak. Putyin személyes biztonsági szolgálatának vezetőjét és többeket felfüggesztettek, őrizetbe vettek. Az elnök útjáról egyébként csak egy szűk kör tudhatott, valamennyien az elnöki biztonsági szolgálat tagjai.

Közben szintén csütörtöki hír, hogy Putyin kedvenc lapja, a Komszomolszkaja Pravda első embere a Oroszország távol-keleti régiójában tett útja során kapott agyvérzést. és halt meg.

 

Címkék: merénylet, Putyin