Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen

Merényletet kíséreltek meg Putyin ellen

Vlagyimir Putyin (Fotó: Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vlagyimir Putyin orosz elnök autója ellen valószínűleg merénylet-kísérletet hajtottak végre – írja meg nem erősített információkra hivatkozva a Daily Mail. A brit bulvárlap cikke szerint az orosz elnök limuzinjának bal első kerekénél menet közben robbanást hallottak, majd füst gomolygott a kerék körül. Az autó azonban folytatta útját, Putyinnak pedig nem esett bántódása. 

Az eset után állítólag az elnök biztonsági szakszolgálatánál többeket letartóztattak, illetve Putyin testőrei közül többen nyomtalanul eltűntek. A hírforrások szerint ennek az lehet az oka, hogy az elnöki limuzin ellen merénylethez az elkövetőnek ismernie kellett a konvoj útvonalát. 

A merénylet körülményeinek kivizsgálását és minden kapcsolódó információt titkosítottak. Putyin személyes biztonsági szolgálatának vezetőjét és többeket felfüggesztettek, őrizetbe vettek. Az elnök útjáról egyébként csak egy szűk kör tudhatott, valamennyien az elnöki biztonsági szolgálat tagjai.

Közben szintén csütörtöki hír, hogy Putyin kedvenc lapja, a Komszomolszkaja Pravda első embere a Oroszország távol-keleti régiójában tett útja során kapott agyvérzést. és halt meg.

 

Címkék: merénylet, Putyin

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.