Merkel: Fel kell gyorsítani az oltási kampányt

Merkel: Fel kell gyorsítani az oltási kampányt

Angela Merkel német kancellár sajtótájékoztatót tart, miután megbeszélést folytatott a német tartományi vezetőkkel a koronavírus-helyzetről Berlinben 2021. augusztus 10-én (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Mang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fel kell gyorsítani az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) elleni oltási kampányt Németországban, hogy a delta-variáns terjedése miatt ne terhelődjék túl az egészségügyi ellátórendszer – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után.

A kancellár kiemelte, hogy az utóbbi hetekben nagymértékben lassult az oltási kampány, ami „rossz hír”. – Oltóanyagból van elég, és nem csak saját magát, hanem az egész közösséget védi, aki beadatja a vakcinát – mondta Angela Merkel, aláhúzva, hogy a jelenlegi 55,1 százalékról jóval 70 százalék fölé kell emelni az átoltottsági arányt.

Az értekezleten a többi között megállapodtak arról, hogy október 11-től megszüntetik a SARS-CoV-2 gyorstesztszolgáltatás ingyenességét az oltástól elzárkózóknak. – Az oltás továbbra is önkéntes, és aki nem él a lehetőséggel, annak felelősséget kell vállalnia döntéséért, ami azt is jelenti, hogy nem háríthatja tartósan az adófizetőkre a tesztelés költségét – hangsúlyozta Markus Söder bajor miniszterelnök.

(MTI)