Mintegy 18 óra után véget ért a hamburgi túszdráma

Mintegy 18 óra után véget ért a hamburgi túszdráma

Rendőrautó egy repülőgép előtt a hamburgi repülőtéren, ahol egy autóban ülő férfi az előző este óta túszként tartja fogva négyéves lányát 2023. november 5-én. A rendőrség feltételezése szerint gyermekelhelyezési vita áll az eset hátterében. (Fotó: MTI/EPA/Georg Wendt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még szombat este hajtott autójával a hamburgi reptér kifutópályájára egy 35 éves férfi, aki magával vitte 4 éves kislányát is. Az érintett mintegy 18 óra tárgyalás után „ellenállás nélkül” feladta magát és sikerült letartóztatni. Úgy tűnik, a kislánynak nem esett bántódása – írta a BBC a hamburgi rendőrségre hivatkozva vasárnap délután. 

Mint korábban beszámoltak róla, a férfi a Turkish Airline egyik járata mellé parkolt, miután áttört a biztonsági sorompón, és később a hatóságok szerint kétszer a levegőbe lőtt, illetve égő üvegeket is kidobott az autóból. A hamburgi rendőrség szóvivője „feszültként” jellemezte a helyzetet, de jó jelnek értékelte, hogy a gyanúsított kommunikált velük. – Figyelembe kell vennünk, hogy fegyver van nála és szintén mérlegelnünk kell, hogy valószínűleg robbanószerkezetet is vihetett magával – mondta korábban Sandra Levgruen a német közszolgálati csatornának, a ZDF-nek. 

 A hatóságok szerint „gyermekelhelyezési vita” állhatott a háttérben, a férfi Törökországba akart utazni a kislánnyal. A helyi média arról számolt be, török tolmács segítségével kommunikálnak az elkövetővel. Az incidens miatt fennakadások voltak a hamburgi légi közlekedésben. 

Címkék: Hamburg, túszdráma