Most épp az étolaj fogyott ki Romániában

Most épp az étolaj fogyott ki Romániában

Pánikvásárlók egy román élelmiszerboltban (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Romániában először a benzinkutakat rohanták meg az emberek, aztán az élelmiszerboltokat: órák alatt felvásárolták az összes étolajat. A közösségi médiában terjedő fotók szerint az emberek ötvenesével-százasával vásárolták a napraforgóolajból, amíg volt.

A pánikvásárlás miatt szombaton megszólalt a román mezőgazdasági miniszter is. Adrian Chesnoiu azt mondta: „megragadom az alkalmat, hogy mindenkinek elmondjam: a napraforgót még el sem vetették, de vannak olajkészleteink, ez elég lesz a betakarításig. Arra kérem a románokat, hogy értsék meg, minden, amit hivatalos csatornákon keresztül mondunk nekik, valós adatokon alapul. Mi a Mezőgazdasági Minisztériumban minden reggel figyelemmel kísérjük a készletek alakulását. Van egy válságelemző csoport a mezőgazdasági minisztériumban, és ellenőrizzük a gabona-, élelmiszer- és olajkészleteket.”

A PSD elnöke, Marcel Ciolacu hétfőn a parlamentben arról beszélt: Románia korlátozhatja az élelmiszerkivitelt az országból, hogy elegendő készlet maradjon otthon. Szerinte Romániának annyi alapélelmiszere van, hogy nem csak 20 millió, de akár 40-50 millió embert el tud látni belőle.

Címkék: Románia, étolaj