Most jó áron lehet hozzájutni egy lakatlan skót szigethez

Most jó áron lehet hozzájutni egy lakatlan skót szigethez

Képünk csak illusztráció! Skót sziget. (Fotó: Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eladó egy 25 hektáros lakatlan sziget Skócia déli partjainál, legkevesebb 150 ezer fontért (mintegy 64 millió forintért) – írja a BBC. Ez nem is olyan rossz ajánlat, hiszen a magyar főváros budai agglomerációjában egy jobb fekvésű telek is alig kerül kevesebbe.

Barlocco szigete a Fleet-öbölben fekszik, autóval körülbelül kilenc mérföldnyi útra Kirkcudbrighttól. A szigeten nincsenek lakások vagy épületek, de van egy kis tó, amely a hirdetés szerint a téli hónapokban vizet biztosíthat az állatállománynak és a vadon élő állatoknak. A szigetnek kavicsos partja is van, ahol csónakkal lehet kikötni, sőt, apály idején gyalog is megközelíthető.

Az eladást bonyolító ingatlanközvetítő szerint érdemes kihasználni a ritka alkalmat, mely révén a saját szigetünkön vonulhatunk el a világ zajától. Állítólag Nagy-Britanniában és tengerentúlon is nagy az érdeklődés az eladó skót szigetek iránt. A leírás szerint Barlocco csodálatos kilátással és a térség egyik legnagyobb tengeri madárkolóniájával rendelkezik, nagyszerűen lehet piknikezni is, de egyelőre semmiféle épület nincs rajta, és nem is adtak még be ilyen irányú kérelmet. Amennyiben a vevő építkezne szeretne ott, a helyi hatóságoktól kell engedélyt kérnie.

 

Címkék: Skócia, sziget