„Mostantól egyetlen orosz jármű sem fog belépni Lengyelországba”

„Mostantól egyetlen orosz jármű sem fog belépni Lengyelországba”

Autók. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Obi - @pixel6propix / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lengyel belügyminiszter bejelentette, hogy szeptember 17-e éjféltől megtiltják az orosz rendszámú belépését az országba. „Az orosz teherautókra már most is vonatkozik ez a tilalom. Az ügyet lezártuk. Mostantól egyetlen orosz jármű sem fog belépni Lengyelországba” – jelentette ki Mariusz Kamiński. Ez egy újabb szankció Oroszország és állampolgárai ellen az ukrajnai invázió miatt, amely egyben a nemzetközi biztonsági helyzetet is veszélyezteti.

A belügyminiszter hozzátette, hogy a tilalom egyaránt vonatkozik az oroszországi és más országok lakosaira is, akik orosz rendszámú autókkal utaznának be Lengyelország területére. Megerősítette a miniszter, hogy „az Oroszországban bejegyzett járműveknek nincs joguk belépni Lengyelországba”. A Hvg.hu beszámolójában kiemelte azt is, hogy korábban Finnország, Észtország, Lettország és Litvánia is megtiltotta már a belépést az orosz rendszámú járműveknek.