Musk letiltotta a Twitterről az őt kritizáló újságírókat

Musk letiltotta a Twitterről az őt kritizáló újságírókat

Elon Musk 2019-ben (Fotó: Wikimedia/Steve Jurvetson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A világ hajdan volt leggazdagabb embere, Elon Musk Twitter-tulajdonosként töltött első hetei eddig sem voltak eseménytelenek – ahogy eufemisztikusan mondani szokás: ellentmondás mentesek – de Must már sokszor bebizonyította, hogy mindig tud újat mutatni. Most mindenféle magyarázat nélkül letiltották több ismert újságíról fiókját. Az a közös bennük, hogy meglehetősen kritikusan írtak Muskról.

A letiltottak között van Donnie O'Sullivan a CNN-től, Ryan Mac a New York Timestól és Drew Harwell a Washington Posttól. A Twitter és Musk nem reagált az újságírói megkeresésekre az üggyel kapcsolatban. Must hamisan azt állította, hogy a letiltott újságírók megsértették az általa hozott új rendszabályokat, mert megosztották Musk aktuális helyzetét. Csakhogy a CNN újságírója nem tett ilyet.

A Twitter-vezér aktuális helyzetét (pontosabban a magánrepülője aktuális helyzetét) korábban az @Elonjet elnevezésű profilon lehetett követni, de ez már jó ideje elérhetetlen. Egyébként a repülők helyadatai nyilvánosan elérhetők több internetes szolgáltatás segítségével is. O'Sullivan a letiltása előtt épp arról írt, hogy a Twitter letiltotta az új és hozzá hasonló közösségi hálózat, a Mastodon fiókját, ahol továbbra is követhető Musk magángépe.

„Elon a szólásszabadság bajnokaként tetszeleg, miközben a szólásszabadságukat gyakorló újságírtókat tilt le” – nyilatkozta a letiltott Harwell a CNN-nek.

 

 

Címkék: Elon Musk, Twitter