Nagy a felháborodás a Herthánál, korrigálta Gulácsiról alkotott véleményét Petry Zsolt

Nagy a felháborodás a Herthánál, korrigálta Gulácsiról alkotott véleményét Petry Zsolt

Gulácsi Péter kapus a Wales - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés végén a cardiffi városi stadionban 2019. november 19-én. Wales 2-0-ra gyõzött. MTI/Kovács Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokan kritizálták Németországban a Hertha Berlin magyar kapusedzőjét, mert azt tanácsolta a szivárványcsaládok mellett kiálló Gulácsi Péternek, hogy maradjon a sportnál, ne fogalmazzon meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben – írja a hvg.hu

Petry Zsolt a Magyar Nemzetben azért kritizálta a magyar válogatott kapust, mert egy Facebook-bejegyzésben kijelentette: „A család az család – ez nem is lehet kérdés!” Petry szerint Gulácsi véleménye liberális, amivel a magyarok többsége nem ért egyet. A Gulácsi mellett kiálló Hrutka Jánost később elbocsátották a TV2 Média Csoport Zrt.-hez tartozó Spíler TV-től.

Petry az interjúban kijelentette, „én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben.”

Később a Telex figyelt fel a dpa német hírügynökségnek arra a hírére, amely szerint a közösségi médiában sokan kritizálták Petry szavait. A Hertha sportigazgatója, Arne Friedrich azt közölte, hogy azonnal megbeszélik az elhangzottakat Petryvel.

A Magyar Nemzet honlapján még aznap este újabb hír jelent meg, amelyben Petry Zsolt magyarázni kezdte kijelentéseit. Szavai szerint a kapusedző azzal a kéréssel fordult a lap szerkesztőségéhez, „hogy bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejthesse ki az álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból”.

Petry a közlemény szerint maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét. Azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.