Nagy-Britanniából, Franciaországból és az Egyesült Államokból is érkeztek biztató adatok

Nagy-Britanniából, Franciaországból és az Egyesült Államokból is érkeztek biztató adatok

Egy koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejt (kék) (Fotó: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Egyesült Államok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Franciaországban stagnál a halálozások mértéke, fokozatosan csökken a kórházi betegek száma. Az Egyesült Államokban csökken a halálos áldozatok száma, Nagy-Britanniában viszont újra nőtt.

Franciaországban az elmúlt 24 órában 531-gyel 20 796-ra emelkedett a koronavírus-járvány kórházakból, idősotthonokból és más szociális intézményekből jelentett halálos áldozatainak a száma az előző napi 547 után, és folytatódott a kórházi betegek számának csökkenése – közölte kedd este a francia egészségügyi tárca járványügyi felelőse.

Kórházban 387-en hunytak el a fertőzés következtében az elmúlt 24 órában a hétfői 444 után, és ezzel 12 900-ra emelkedett a kórházi halottak száma. Az idősotthonokból és a szociális intézményekből – ahol a járvány kezdete óta 7896-an vesztették életüket – 144 új halálesetet jelentettek az előző napi 103 után.

Több mint 4500-zal nőtt az igazolt fertőzöttek száma Törökországban | Magyar Hang

A járványügyi illetékes megerősítette, hogy 13. napja csökken a súlyos betegek száma az intenzív osztályokon, ahol jelenleg 5433-an fekszenek, de a szám még mindig magasabb, mint a járvány kezdete előtt rendelkezésre álló ötezer intenzív ágy. Kórházban hétfő este 30 106 fertőzöttet kezeltek, ami 487-tel kevesebb, mint az előző nap. A kórházakban hetedik napja csökken a betegek száma.

Az elmúlt 24 órában 1772-en hagyhatták el a kórházakat, és ezzel március 1. óta a kórházakból gyógyultan távozók száma 39 ezer fölé emelkedett. A regisztrált fertőzöttek száma 117 324, ami 2667-tel több, mint 24 órával ezelőtt.

Újra több halott a briteknél, viszont kevés új fertőzött

A kedden ismertetett legújabb statisztika szerint az elmúlt 24 órában a brit hatóságokhoz 823 olyan halálesetről érkezett bejelentés, amelyet a Covid-19 járvány okozott. Egy nappal korábban a brit kórházak 449, két napja 596, három napja 888 koronavírus-fertőzött beteg haláláról számoltak be.

A hétfőn ismertetett 449 haláleset a halálozások számának legalacsonyabb napi növekedése volt az utóbbi két hétben. A brit egészségügyi minisztérium keddi tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig 17 337-en haltak meg a Covid-19 betegségben.

Lombardiában újra megugrott az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma | Magyar Hang

Az ismertetés szerint a szűréssel újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 4301-gyel emelkedett. Egy nappal korábban 4676, két napja 5850, három nappal ezelőtt 5526 új fertőzésről számoltak be a brit hatóságok. A kedden jelentett 4301 fős legutóbbi napi esetszám-emelkedés hetek óta a legalacsonyabb.

Nagy-Britanniában keddig 535 342 szűrővizsgálatot végeztek és 129 044 emberről állapították meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Két hete nem jött ilyen jó szám az Egyesült Államokból

Az Egyesült Államokban csökken a járvány halálos áldozatainak a száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház keddi adatai szerint. Kedden 1433 ember hunyt el, és ez az elmúlt két hétben ebben a tekintetben a legkisebb szám volt. A múlt héten ugyanis volt olyan nap, amikor 24 óra alatt 4591 halálos áldozatot követelt  a járvány.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója a kedden délelőtt tartott sajtóértekezletén  szintén csökkenő tendenciáról számolt be. Elmondta, hogy hétfőn az állam kórházaiban 452 ápolt, az idősotthonokban pedig 29 beteg hunyt el, de csökkent az  újonnan kórházba szállított Covid-19-es betegek száma. Hozzátette ugyanakkor, hétfőn még mindig 1300 embert szállítottak kórházba.

A kormányzó bejelentette, hogy az állam egyes részein a héten már engedélyeznek nem sürgős műtéteket is. A múlt hónapban ugyanis valamennyi, nem sürgős orvosi beavatkozást megtiltott  New York állam egész területén annak érdekében, hogy a kórházi ágyak 25-30 százaléka felszabaduljon a koronavírus fertőzöttjeinek számára.

Cuomo leszögezte: az egyes tagállamok a felelősek a vírustesztekért, de a szövetségi kormányzatnak kell gondoskodnia a készletekről, illetve a tesztek utánpótlásáról. Mint mondta: a vírustesztek ügye lesz a Donald Trump elnökkel kedden délután a Fehér Házban folytatandó megbeszélésének legfőbb témája is.

New York államban rendkívüli mértékben megnőtt a munkanélküliek száma, mondta Cuomo, hozzátéve, hogy a gazdaság újranyitásáról a térség többi tagállamának kormányzóival együtt döntenek majd.

(MTI)


Címkék: koronavírus