Nálunk izzadságtól szaglanak, Bécsben illatosak a metrókocsik

Nálunk izzadságtól szaglanak, Bécsben illatosak a metrókocsik

Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok és Günter Steinbauer, a Wiener Linien ügyvezető igazgatója bemutatja a bécsi illatos szerelvényeket (Fotó: PID Fürthner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben nálunk a korszerűtlen, viszont drágán vásárolt orosz metrókocsikban a harminc fok feletti hőségben légkondicionálás híján egymás izzadságát szagolják az emberek, Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni a Wiener Linien, Bécs város közlekedési vállalata.

Az osztrák fővárosban július végéig két metróvonalon találkozhatnak a tömegközlekedők az illatos szerelvényekkel. Az utasok a virágos mintával ellátott kocsikon négy különböző illatot szívhatnak magukba. A lila az ellazulást, a zöld az energiát, a rózsaszín a pozitív hangulatot, a narancssárga illat pedig a felfrissülést hozza el az utazás során. A projekt még tesztüzemben van, a metrózók egy online szavazás keretein belül tehetik le voksukat a kedvenc aromájuk mellett – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

– Nagyon fontos számunkra, hogy az utasok minél kényelmesebben érezzék magukat az utazás során. Ez a hálózat folyamatos bővítésével kezdődik és a járatok sűrítésével, új és korszerű járművek beszerzésével, illetve az idősebb modellek légkondicionáló rendszerének felszerelésével folytatódik. A valódi kényelemhez a kellemes légkör is hozzátartozik – nyilatkozta Uli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok.