Nápolyban harminc óra alatt felépítették a koronavírusos betegeket kezelő központot

Nápolyban harminc óra alatt felépítették a koronavírusos betegeket kezelő központot

Egy 30 óra alatt felépített járványkórház Nápolyban (Fotó: Twitter/Francesco Borrelli)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vuhanban egy speciális kórházat a koronavírus-járvány kezdetekor tíz nap alatt építettek fel. Ennél is gyorsabban készült el Olaszországban egy koronavírusos betegekkel foglalkozó központ, ahol az intenzív osztályt előregyártott modulokból rakták össze: „Milánóban? Vuhanban? New York-ban? Hát nem, barátaim, Nápolyban!” – írta Francesco Borrelli olasz politikus, újságíró a Twitteren.

A legeredményesebb megoldás a járvány visszaszorítására a teljes elkülönítés. Ezt hangsúlyozta a Magyar Hang által is ismertetett interjúban az Olaszországba érkezett kínai orvosokból és szakértőkből álló delegáció vezetője is: el kell különíteni a betegeket, a velük foglalkozó orvosokat és ápolókat is. Külön koronavírus-kórházak felépítését tűzte ki célul az olasz kormány ötpontos intézkedéscsomagja is.

A villámgyorsan felépített nápolyi központ az egyik első kifejezetten koronavírusos betegek elkülönített kezelésére szolgáló új létesítmény.