Navracsics sem biztos abban, hogy nem büntetésből küldték ki

Navracsics sem biztos abban, hogy nem büntetésből küldték ki

(Fotó: Flickr.com/ActuaLitté)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Én vagyok a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova küldött – erről beszélt Fiala János CivilRádión futó műsorában Navracsics Tibor. Elmondása szerint sokan mondták neki, hogy büntetésből küldték ki, amit eleinte nem hitt, de most már nem annyira biztos benne. Ezt persze egyáltalán nem tartja viccesnek, de Örkény István nem véletlenül volt magyar szerinte. Ettől még nem tartja magát egy kimagasló áldozatnak.

Felmerült kérdésként az is, hogy lehet, hogy Schmidt Mária a kommunizmus áldozatainak napján Brüsszelről beszél. Navracsics azt mondta, „amire hivatkozik, azt én sem értem. Én ebben nem tudok igazságot tenni.”

A beszélgetést az Index szemlézte, amiből kiderült az is, hogy a kormány és Brüsszel közti harc szerinte már így lesz május végéig, sőt, utána is. „Ami miatt most kénytelen kommentálni Brüsszel, az az, hogy a bizottság elnökének az arcával éppen egy óriásplakát-kampány folyik Magyarországon, ami ugyan azt mondja, hogy Brüsszel akarja ezt és ezt bevezetni, de azzal, hogy Jean-Claude Juncker van a plakáton, ezáltal az informált választók – mert nem vagyok benne biztos, hogy Magyarországon a népesség többsége tudja, ki az a Jean-Claude Juncker –, de az informált választók a bizottsággal fogják azonosítani. Nem az Európai Parlamenttel, ahol egyébként ott ülnek a magyar képviselők” – fűzte hozzá Navracsics Tibor.

A biztos úgy látja, a Bizottság lassan elismeri és elfogadja a magyar álláspontot, amire válaszul a kormány még egy lépést tett előre. Így már nem azt mondja, hogy a Bizottság elutasító, hanem hogy különböző olyan új lépéseket kíván bevezetni, „amik Magyarországot a totális alávetettségbe sodorják.”