„Ne gyertek ide megölni minket” – üzent Szíriába az ukrán főmufti

„Ne gyertek ide megölni minket” – üzent Szíriába az ukrán főmufti

Ahmed Tamim, Ukrajna főmuftija (Fotó: Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A muszlimok is Ukrajna részei – közölte Twitteren megjelent üzenetében Ukrajna főmuftija. Ahmed Tamim azután szólalt meg, hogy napok óta hír, hogy az oroszok Szíriában toboroznak milicistákat az ukrajnai harcaikhoz.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a havi 15-35 dollárt kereső szír milicistáknak havi 1100 dollárt ajánlanak az oroszok. A brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint már közel 40 ezer szír regisztrált, hogy jönne harcolni Ukrajnába, de más források szerint is a 16 ezer főt is elérheti a létszámuk. Az ukrán főmufti üzenetében arra szólította fel a szíreket, hogy ne csatlakozzanak a háborúhoz.

– Putyin fel akar bérelni, hogy Ukrajnába hozzon benneteket. Ne gyertek ide, hogy megöljetek minket, ne kövessetek el bűnt. A muszlimok Ukrajna részei. Megvédjük nemzetünket, Ukrajna nem támadta meg Oroszországot, hanem Oroszország tett így Ukrajnával – közölte üzenetében a Sky News által is idézett Ahmed Tamim.

A háborúról szóló percről percre tudósításunkat itt olvashatja!