Negatív lett Timosenko legújabb vírustesztje

Negatív lett Timosenko legújabb vírustesztje

Julija Timosenko korábbi ukrán miniszterelnök, a Haza párt elnökjelöltje sajtótájékoztatót tart Kijevben 2019. március 31-én, az ukrán elnökválasztás első fordulója után. Az exit poll-felmérések eredménye szerint Petro Porosenko államfő és Volodimir Zelenszkij humorista, színész és producer jutnak be az ukrajnai elnökválasztás második fordulójába. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negatív lett a korábban koronavírusban megbetegedett Julija Timosenko volt ukrán kormányfő, ellenzéki parlamenti vezető legújabb vírustesztje – hozta nyilvánosságra pénteken a Facebookon az általa vezetett Haza párt szóvivője.

Mint az MTI közölte, Marina Szoroka azt írta, hogy Timosenko már „sokkal jobban érzi magát”. – A Haza párt vezetőjének még tüdőgyulladása van, de gyógyulása jól halad, és hamarosan visszatérhet a normális életbe és munkájához is – tette hozzá.

Timosenkóról augusztus 23-án hozta nyilvánosságra pártja szóvivője, hogy pozitív lett a tesztje koronavírusra. Marina Szoroka már akkor elmondta, hogy az 59 éves politikus állapota súlyos, magas lázzal küzd. Később elterjedt a sajtóban, hogy Timosenkót lélegeztetőgépre kellett tenni, ezt viszont utóbb pártja egyik képviselője cáfolta.

Timosenko a 2004-es „narancsos forradalom” egyik vezéralakja volt. 2005-ben, illetve 2007 és 2010 között töltötte be a kormányfői tisztséget Ukrajnában. Többször indult választáson elnökjelöltként, de előbb Viktor Janukovics, majd Petro Porosenko mögött végzett a második helyen, a legutóbbin már csak a harmadik helyre „futott be” Porosenko és az államfővé megválasztott Volodimir Zelenszkij mögött. Viktor Janukovics Moszkva-barát elnök idején, 2011-ben hét év börtönbüntetésre ítélték az Ukrajna számára előnytelen, 2009-ben Oroszországgal megkötött gázszerződés címén. 2014-ben, a Janukovics bukását eredményező Majdan-tüntetések nyomán szabadult amnesztiával a börtönből. Pártja, a Haza párt jelenleg ellenzékben van az ukrán parlamentben.