Negyven perccel meghosszabbították a kampánycsendet Szlovákiában

Negyven perccel meghosszabbították a kampánycsendet Szlovákiában

A Királyhelmeci Gimnáziumban kialakított szavazóhelyiség az előrehozott szlovákiai parlamenti választások napján, 2023. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Fotó: Vajda János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyven perccel később, szombaton 22 óra 40 perckor ér véget a kampánycsend az előrehozott parlamenti választáson Szlovákiában, mert egy vidéki település szavazókörében rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, emiatt szünetelt a szavazás – jelentette az M1 helyszíni tudósítója.

A szlovákiai Szepsiből bejelentkező Bartók Csaba hangsúlyozta, hogy a szavazókörök az egy vidéki szavazókörön kívül továbbra is este tíz óráig tartanak nyitva. A részvételi adatokat ismertetve arról számolt be, hogy délig a Kassa környéki településeken 35 és 50 százalék közé volt tehető a részvételi arány, ami jónak számít.

– A közvélemény-kutató intézetek legutolsó mérései alapján a szociáldemokraták és a progresszívek szoros versenyére és eredményére számítanak, fölényes győzelem egyik oldalon sem várható – közölte az M1 tudósítója, aki kitért arra is, hogy incidens eddig sehol sem történt, a rendet 6500 rendőr felügyeli.

A pozsonyi magyar nyelvű Új Szó napilap hírportálja szerint az egyik pozsonyligetfalui (Petrzalka) szavazókörben lett rosszul a választási bizottság egyik tagja.

Címkék: választás, Szlovákia