Nem a teában várhatta a novicsok Navalnijt

Nem a teában várhatta a novicsok Navalnijt

Állítólag ezzel a mentőautóval szállították Alekszej Navalnijt a berlini Charité kórházba (Fotó: REUTERS/Christian Mang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem a felszállás előtt megivott teában lehetett a novicsok típusú idegméreg, amitől rosszul lett Alekszej Navalnij – számoltak be róla az Instagram-oldalán csütörtökön. Ehelyett az egy tomszki hotelszobában található ásványvizes palackról kerülhetett a politikus szervezetébe, legalábbis erre jutottak a közösségi oldalának kezelői.

Az orosz elnök legfőbb bírálója egy repülőgépen lett rosszul, majd a gép kényszerleszállást hajtott végre és az ellenzéki aktivista egy omszki kórházba került. Onnan később átszállították a berlini Charité kórházba. Ott mesterséges kómába helyezték, majd múlt hét közepén ébresztették fel. Egy nemrég közzétett fotóval üzente, már gépi lélegeztetésre sincs szüksége. A politikus egy német ügyésznek már beszélt is arról, mire emlékszik a mérgezése előtti pillanatokból.

Az orosz hatóságokkal való együttműködést viszont visszautasította, bár ők szorgalmazták, hogy vizsgálják ki közösen az ügyet. Oroszországba mindenesetre vissza kíván térni a megmérgezett politikus.