Nem-bináris személynek vallja magát a coloradói melegbárban lövöldöző férfi

Nem-bináris személynek vallja magát a coloradói melegbárban lövöldöző férfi

A helyszín előtt rendőrök Colorado Springsben 2022. november 20-án, miután az éjjel egy 22 éves férfi lőfegyverével tüzet nyitott egy homoszexuálisok látogatta bárban. A támadó öt embert megölt, tizennyolcat megsebesített, mielőtt a vendégek lefegyverezték, majd a rendőrök őrizetbe vették. (MTI/AP/The Gazette/Parker Seibold)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMBTQ-közösséghez tartozott az a férfi, aki szombaton éjszaka a közösség jól ismert szórakozóhelyén öt embert megölt, tizenhetet pedig megsebesített Colorado Springsben – közölték a gyanúsított jogi képviselői.

Az MTI beszámolója szerint a kirendelt védők előzetes meghallgatási kérelemmel fordultak a bírósághoz szerdán, amelyben védencüket, Anderson Lee Aldrich-t nem-bináris személyként írják le, és azt kérik, hogy az eljárásban ne Aldrich úrként, azaz Mr. Aldrichként hivatkozzanak rá, hanem a biológiai nemére nem utaló Mx. Aldrichként. A bírósági kérelemben is ez szerepel.

Az ügyészség emberölés és gyűlöletbűncselekmény gyanújával emelhet vádat a férfi ellen. 

A szombat éjszakai bűncselekmény után a gyanúsítottat a szórakozóhely vendégei állították meg. A The Washington Post című amerikai lap kedden arról írt, hogy a 22 éves férfi gyerekkorában családján belüli erőszak áldozata volt, és 16 évesen névváltoztatást kért. Apja professzionális MMA-harcos volt, majd pornófilmekben szerepelt.

Aaron Brink a fia által elkövetett gyilkosságok után szerdán a CBS 8 helyi televízónak adott interjúban arról beszélt, és ebben elég súlyos dolgokat mondott: például azt, hogy a fia fél éve vette fel vele a kapcsolatot, éveken át halottnak hitte, mert volt felesége azt állította, hogy öngyilkos lett. Azt is elmondta, hogy gyerekét arra nevelte, használja az erőszakot eszközként, mert azzal tud azonnali eredményeket elérni.

Brink a CBS-nek arról is beszélt, hogy ő mormon, konzervatív republikánus, és a melegekről az a véleménye, hogy ez nincs rendjén, és ki kell állni a homoszexualitás ellen. A Telex szó szerint is idézi az interjúból azt a részt, hogy az apa mit érzett, amikor a fia ügyvédje felhívta, hogy lövöldözött egy klubban. „És akkor így kiderült, hogy egy melegbár. Mondom, istenem, meleg? Megijedtem, bassszus, meleg? És nem meleg, és mondom, fuhh.” Ugyanakkor a férfi hozzátette azért, hogy nincs elfogadható indok arra, amit a gyereke tett.

A gyanúsítottat tavaly már egyszer letartóztatták, miután anyja állítása szerint házi készítésű robbanóeszközzel és egyéb fegyverrel megfenyegette őt, de robbanóeszközt akkor nem találtak nála.

A férfi szombaton éjszaka Colorado Springs városában az LMBTQ-közösség éjszakai szórakozóhelyén nyitott tüzet egy félautomata fegyverből, elfogásakor egy másik kézifegyvert és hozzá való lőszert is találtak nála.