Nem hitt a járványban, később belehalt a román sofőr

Nem hitt a járványban, később belehalt a román sofőr

Koronavírus-tesztelő kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án (Fotó: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy román kamionsofőr egy hónapja még a koronavírus veszélyességét kérdőjelezte meg, most meghalt a járványban egy párizsi kórházban – írja a román Mediafax hírügynökség.

A 47 esztendős M. G. március tizenhetedikén ezt posztolta kissé gunyorosan a saját Facebook-oldalára: „jó napot mindenkinek, válaszoljon nekem valaki, ha tud. Azt hallom, hogy a világon milliók halnak és százmilliók betegednek meg, de azt kérdezem: látott valaki beteget vagy halottat a koronavírus miatt? Jelentkezzem nálam, hogy ne haljak meg hülyén, csók mindenkinek” – írta.

Pénteken aztán a férfi Gorj megyei családja szomorúan jelentette be, hogy a korábban makkegészséges sofőr nyolc nappal ezelőtt egy párizsi kórházba került a fertőzés miatt, ahol az állapota fokozatosan rosszabbodott. Lélegeztetőgépre került, kómába esett és meghalt. A kórházból még hazatelefonált a családjának, elbúcsúzva tőlük, és elmondva: korábban nem hitt a járványban, de a koronavírus nem játék és vigyázzanak magukra. 

Címkék: Románia, koronavírus