Mégsem vétóz a magyar kormány az orosz oligarchák miatt

Mégsem vétóz a magyar kormány az orosz oligarchák miatt

Vlagyimir Putyin orosz elnök online megbeszélést folytat Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel a közös szövetségi állam legfelsőbb államtanácsának ülése alkalmából Szevasztopolból 2021. november 4-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Mihail Mecel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány végül támogatni fogja az Oroszországgal szembeni EU-s szankciók meghosszabbítását, miután ejtette fenyegetését, hogy megvétózza, amennyiben nem törlik három orosz oligarcha nevét a feketelistáról – közölték diplomáciai források a szabadeuropa.hu-val. Névtelenséget kérő illetékesek szerint az európai uniós tagállamok nagyköveteinek szerdai brüsszeli értekezletén a magyar képviselő azt mondta, hogy készek kiterjeszteni a büntetőintézkedések hatályát hat hónappal, de a soron következő hosszabbításkor, jövő márciusban fel fogják vetni aggályaikat egyes személyek vonatkozásában a munkacsoportokban.

Magyarország jelentések szerint Aliser Uszmanovot, Pjotr Avent és Viktor Rasnyikovot szerette volna eltávolíttatni azon személyek listájáról, akik ellen vagyonbefagyasztást és beutazási tilalmat rendelt el a közösség.