Netanjahu: Naszrallah volt A terrorista

Netanjahu: Naszrallah volt A terrorista

Libanoni férfi vízipipát szív egy kávézóban, miközben Haszan NaszrAllah, a Hezbollah vezetője beszél a televízióban (Fotó: Reuters/Ali Hashiso)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Naszrallah nem egy terrorista volt, ő volt A terrorista” – írta közleményében Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki szerint Szájed Haszan Naszrallahnak, a Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vezetőjének a likvidálása történelmi fordulópontot jelent, amely megváltoztathatja az erőegyensúlyt a Közel-Keleten.

„Naszrallah megölése szükséges lépés volt az általunk kitűzött célok eléréséhez, az északi országrész lakóinak otthonaikba történő biztonságos visszatéréséhez, és a térségbeli erőegyensúlynak a következő évekre történő megváltoztatásához” – közölte Netanjahu. Alig egy év alatt körülbelül hatvanezer izraelit menekítettek ki a libanoni határ közelében lévő otthonából. A kormányfő szerint Naszrallah likvidálása elősegíti a Hamász palesztin iszlamista szervezet által október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt túszok visszatérését is.

„Rendeztük a számlánkat a számtalan izraeli és számos külföldi állampolgár, közöttük amerikaiak százai és franciák tucatjai meggyilkolásának a felelősével” – jelentette ki a kormányfő nyilatkozatában, az 1983-ban Bejrútban elkövetett merényletekre utalva, melyben 241 amerikai haditengerész és 58 francia ejtőernyős halt meg.

Címkék: Izrael, terror, Heszbollah