Nicki Minaj azért oltásellenes, mert állítása szerint valakinek megduzzadt a heréje a vakcinától (de ez nettó butaság)

Nicki Minaj azért oltásellenes, mert állítása szerint valakinek megduzzadt a heréje a vakcinától (de ez nettó butaság)

Nicki Minaj középen (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nicki Minaj a világ egyik legismertebb női rappere, aki egész jelentő nemzetközi közegészségügyi bonyodalmat okozott azzal, hogy nem igazán okos módon egy bődületes őrültséget hazudott a Twitteren, írja a 444. Konkrétan azt, hogy ő azért nem oltatja be magát, mert az unokatestvére egyik barátjának bedagadt a heréje a covid-oltástól.

Ezen a szintű fogalmatlanságon persze csak nevetne az ember, de az incidens mégsem ennyire vicces, mert Minajnak 22,8 millió követője van a Twitteren, akik közül 150 ezren lájkolták is a tweetet, vagyis feltehetően nagy részük egyetért vele.

Minthogy Minaj a világ talán legismertebb trinidadi embere, jelentős hullámokat vert Trinidad és Tobagón. Az egészségügyi miniszternek kellett szégyenkezve-nevetve cáfolnia, hogy az oltástól bárkinek is megdagadt volta a heréje az országban vagy bárhol máshol a világon. „Sajnos rengeteg időt elpazaroltunk ennek az állításnak a kivizsgálásával” – jelentette ki a miniszter.

Minthogy Minaj híresség, akinek rajongói esetleg mindenféle bizonyíték nélkül is készpénznek veszik az általa mondottakat, még Anthony Fauci, Biden elnök covidügyi főtanácsadója is cáfolt a CNN-en a Minaj által terjesztett hazugságot. Minaj álhírterjesztése még a brit covid-tájékoztatón (igen, ott még vannak covid-tájékoztatók) is előkerült. A brit tisztifőorvos, Chris Whitty azt mondta, hogy Minajnak szégyelnie kellene magát, amiért hazugségokat terjeszt, Boris Johnson miniszterelnök (igen, ott a miniszterelnök ir rendszeresen is tart sajtótájékoztatókat, ahol lehet tőle kérdezni), pedig elmondta, hogy egy másik Nickire, pontosabban Nikkire, Nikki Kananire kéne inkább figyelni, aki az NHS alapellátási igazgatója, és persze folyamatosan az oltás fontosságáról beszél.