Nincs magyar érintettje a szöuli halloweeni tragédiának

Nincs magyar érintettje a szöuli halloweeni tragédiának

Sérült embereket részesítenek elsősegélyben mentősök Szöulban, ahol legkevesebb százhúsz ember meghalt, százan pedig megsérültek a halloween-ünnepségek idején kitört lökdösődésben 2022. október 29-én. (MTI/AP/Yonhap/Li Dzsi Un)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar állampolgár sem az áldozatok, sem a sérültek között, ahogy segítségkérés sem érkezett a Szöuli Magyar Nagykövetségre – tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t vasárnap.

Elmondta, az ügyben eljáró konzulok folyamatos kapcsolatban állnak a hatóságokkal, beleértve a kerületi rendőrkapitányságot, az érintett kórházakat és koreai külügyminisztérium illetékes egységét is.

Hozzátette: „Nagykövetségünk jelenleg is rendkívüli ügyeleti rend keretében üzemel, nyomon követi az eseményeket és konzuljaink készek minden lehetséges segítséget megadni a hozzájuk forduló magyar állampolgároknak.”

A The Guardian értesülései szerint már 153 halálos áldozata van az Itevon negyedben kitört pánikszerű lökdösödésnek.  

A dél-koreai tömegpánikról ITT írtunk részletesen.