Novák Katalin a háborús bűnök kivizsgálását követelte egy Ukrajnát támogató műsorban

Novák Katalin a háborús bűnök kivizsgálását követelte egy Ukrajnát támogató műsorban

Novák Katalin üzenete az ukrajnai háborúról (Képernyőfelvétel: Atlas Festival / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Magyarország egyértelműen elítéli az Ukrajna elleni orosz agressziót és fegyveres inváziót. Követeljük az összes háborús bűntett kivizsgálását, és méltó büntetést kérünk azokra, akik elkövették ezeket a barbár tetteket az emberiség ellen – ezt üzente Novák Katalin köztársasági elnök a vasárnap esti, Ukrajna melletti jótékonysági és szolidaritási műsor közönségének az Euronews szerint. Novák Ukrajna nemzeti színeit is magán viselte: kékbe öltözött és sárga fülbevalót vett fel videós bejelentkezéséhez.

 

A lap cikke megjegyezte, a magyar köztársasági elnök csak egyike volt azoknak a magasrangú politikusoknak, akik bejelentkeztek a telemaratonba, melyet nagyjából húsz országban közvetítettek élőben a televíziók. A Save Ukraine - #StopWar című műsorban több együttes is fellépett, köztük az Eurovíziós Dalfesztivál friss győztese, az ukrán Kalush Orchestra.

Címkék: Ukrajna, Novák Katalin