Novák Katalin Biden elnökkel és a first ladyvel fotózkodott

Novák Katalin Biden elnökkel és a first ladyvel fotózkodott

Joe Biden, novák Katalin és Jill Biden (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ENSZ-közgyűlés alkalmából New Yorkban tartózkodó Novák Katalin köztársasági elnök Joe Biden amerikai elnökkel és Jill Biden first ladyvel közös képet osztott meg a Facebookon.

A kép keletkezésének körülményeiről nem sokat osztott meg, mindössze azt írta a bejegyzésbe, hogy „Az ENSZ Közgyűlés margóján találkoztam Joe Bidennel, az Amerikai Egyesült Államok elnökével és feleségével, Jill Bidennel is.”

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a köszönésen kívül akár egy szót is váltottak egymással, a nagy diplomáciai események szüneteiben a népszerűbb „kézfogók”, mint amilyen az amerikai elnök, sokszor egymás után fogadják a sorban álló ismerősöket és ismeretleneket, akik beállnak a közös képhez, majd tíz másodperc múlva már a következő közös képre várakozó következik.

A háttérben nem látható a magyar zászló, csak az amerikai, ez is azt erősíti, hogy a találkozó csak pillanatnyi lehetett. Itt van például a román elnök, Klaus Johannis és felesége Carmen Johannis ugyanilyen képe:

 

Vagy a litván elnök és felesége ugyanilyen képe:

Vagy a montenegrói miniszterelnök ugyanilyen képe:

Vagy a karibi országok vezetőinek ugyanilyen képei: