Nyolc méteres járaton át hozott ki egy 17 éves lányt a romok alól a Karitász mentőmisszió Törökországban

Nyolc méteres járaton át hozott ki egy 17 éves lányt a romok alól a Karitász mentőmisszió Törökországban

A Katolikus Karitász által a törökországi mentésről kiadott felvétel (Fotó: Katolikus Karitász - Caritas Hungarica/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy nappal a földrengés után mentettek ki egy 17 éves lányt a magyar Katolikus Karitász mentőmisszió tagjai Törökországban – derült ki a szervezet videójából, amely a mentés utolsó pillanatait örökítette meg. Beszámolójuk szerint a magyar mentőalakulatok előbb lebontották a törmeléket, bemásztak a tinédzserhez, majd egy nyolc méteres járaton keresztül hozták ki az összeomlott épület alól. A videójukhoz fűzött bejegyzésben azt írták: a sikeres életmentés lassan már a csodával ér fel.

A helyi katasztrófavédelem adatai szerint Törökországban 20 665-re emelkedett a földrengés halálos áldozatainak száma szombat kora reggelre, míg a szíriai hatóságok eddig 3513 áldozatról tudnak, így immár több mint 24 ezer áldozatot követelt a térségben majd száz éve nem látott pusztítást végző földrengés.

Törökországba és Szíriába ezrével érkeztek a hivatásos és önkéntes mentőcsapatok, adatok szerint mintegy 30 ezer ember vesz részt a mentőmunkálatokban. Az ENSZ adatai szerint a térségben legalább 870 ezer embernek azonnali élelemre van szüksége, és csak Szíriában 5,3 millió embernek pusztult el az otthona.