Olaf Scholz koronavírusos

Olaf Scholz koronavírusos

Olaf Scholz - Michele Tantussi/Reuters

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Pozitív lett Olaf Scholz német kancellár hétfőn készített koronavírus-tesztje – írja az MTI a német szövetségi kormány szóvivőjének közleménye alapján.

Steffen Hebestreit Twitter-bejegyzése szerint a kancellárnak enyhe megfázásos tünetei vannak, és a pozitív teszt miatt elkülönítésbe vonult. A hétre tervezett nyilvános programjait lemondta.

A német kancellár szervezetében első alkalommal mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2), pedig a munkájával járó sűrű kontaktusok, találkozások miatt rendszeresen tesztelik. A SARS-CoV-2 által okozott betegség (Covid-19) ellen teljes védőoltással és emlékeztető oltással is rendelkező politikussal sajtójelentések szerint a hét végén Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatása előtt PCR-tesztet készítettek, vasárnapi hazatérése után pedig gyorstesztet. A lelet rendre negatív volt.