Olaszország kötelezővé teszi a Covid-tesztet a Kínából érkező utasoknak

Olaszország kötelezővé teszi a Covid-tesztet a Kínából érkező utasoknak

A SARS-CoV-2 koronavírus elektronmikroszkópos képe (Fotó: Scripps Research)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kötelező lesz koronavírusra tesztelnie magukat a Kínából Olaszországba érkező turistáknak – jelentette be az olasz egészségügyi minisztérium szerdán a Reuters szerint.

Az MTI arról írt, hogy Guido Bertolaso lombardiai tartományi jóléti felelős elmondta, a Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a Covid-teszten a Malpensa milánói repülőtéren. Az illetékes példaként említette a Pekingből december 26-án kora este érkezett járatot, amelynek százhúsz utasából hatvankettőnek a tesztje lett pozitív. A távol-keleti országból érkező turistákat december 24. óta tesztelik: elsősorban azokat, akik a Peking és Milánó közötti járatokkal érkeznek.

Az ellenőrzés szerdáig csak önkéntes volt, de „nagyon ajánlott”. Az antigén teszt húsz euróba kerül, míg a molekuláris diagnosztikai teszt kilencvenbe.
Guido Bertolaso hangoztatta, hogy a költség ellenére az utasok nem vonták ki magukat a tesztelés alól. Megjegyezte, hogy az érkezők, beleértve a pozitívnak bizonyultakat, valamennyien tünetmentesek voltak.

Eközben a BBC arról írt, az Egyesült Államok is fontolgatja, hogy új korlátozásokat vezessen be a Kínából hozzájuk érkező utasokra, miután Peking bejelentette, jövő hónapban megnyitja határait.

Mint beszámoltunk róla, míg a világ nagy része túlesett a járvány nehezén, Kínában sokáig súlyos korlátozásokkal igyekeztek fenntartani a zéró-Covid politikát, ezen viszont az elmúlt hetekben enyhítettek. Így csak decemberben negyedmilliárd kínai kaphatta el a koronavírust.