Oltópontot nyitnak a Hofburgban

Oltópontot nyitnak a Hofburgban

Alexander van der Bellen osztrák köztársasági elnök középen (Fotó: Alexander van der Bellen/Facebook)

Fotó: Peter LECHNER

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alexander van der Bellen osztrák köztársasági elnök bejelentette, hogy koronavírus-oltópontot nyitnak a Hofburgban, vagyis a volt császári palotában működő elnöki hivatalban, Bécsben.

A lépést Ausztria viszonylag alacsony, 64 százalékos átoltottsága indokolja, írja a HVG.hu. A megnyitó alkalmából az elnök háromszáz főt fogadott, akik részben előre regisztráltak az oltásra, részben pedig beálltak a sorba.

Az oltásokat egy segélyszervezet munkatársai adták be az embereknek. A jövő hét elejétől Ausztriában szigorítják az oltatlanokra vonatkozó járványellenes rendelkezéseket. Hasonlóan az olaszországi szabályozáshoz, a legtöbb munkavégzéshez igazolni kell majd a védettséget. Ha tovább romlik az ausztriai járványhelyzet, az oltatlanok szabad mozgását is korlátozhatják.

Ausztriában a napi új fertőzések hétnapos mozgóátlaga 3397, a halálos áldozatoké 12. A legalább egy oltást kapott lakosok aránya 65,7 százalék, de a számuk még mindig meredekebben nő, mint Magyarországon.