Önmagát nevezte ki díszpolgárnak a polgármester

Önmagát nevezte ki díszpolgárnak a polgármester

Középen a kitüntetett polgármester

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy olyan esemény történt Romániában, amely új távlatokat nyit a magyar közéletben is: egy Dâmbovita megyei polgármester települése díszpolgárává avatta saját magát! Ion Leonard Dicu, Pietrosita község első embere meg is hatódott a nagyszerű ceremónián.

Futótűzként terjedt el a román médiában a szenzációs hír: a 44 esztendős Ion Leonard Dicu, egy dél-romániai település polgármestere saját magát tüntette ki a díszpolgári címmel. Az előterjesztést az alpolgármester tette meg (ő várhatóan jövőre kap díszpolgári címet – a szerk.), és mentségükre szóljon, hogy más magas rangú pártfunkcionáriusokat is kitüntettek, például a kormányzó Szociáldemokrata Párt megyei elnökét és egyik megyei tanácsosát.

A magasztos ceremónia több parlamenti képviselő jelenlétében zajlott, és a sajtóbeszámolók szerint amikor a polgármester átadta magának a saját fotójával díszitett szobrocskát és díszpolgári oklevelet, meg is hatódott a nagyszerű pillanattól. Mondhatni önmaga hatása alá került.

A romániai lapok olvasói már nem örültek ennek a gesztusnak, a cikkek alá kommentcunami érkezett, és a legtöbben azt gondolják: a magamutogató polgármester nevetségessé tette a saját települését.

– Az ötödik ciklusomat töltöm, és az áprilisi tanácsülésen ellenszavazat nélkül döntöttek a díszpolgári kinevezésemről – válaszolta a polgármester az Adevarul kérdésére. – Ez egy szimbolikus gesztus, semmilyen gyakorlati haszna nincs. Azt a munkát ismerték el, amelyet a község szolgálatában elvégeztem. Öt év szünet után ünnepeltük meg a település napját, természetes, hogy könnyeztem – fejtette ki.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.

Címkék: Románia, díszpolgár