„Orbán egy autokrata” – hangzott el a horvát elnökjelölti vitán

„Orbán egy autokrata” – hangzott el a horvát elnökjelölti vitán

A szociáldemokrata Zoran Milanovic leadja a voksát a horvát elnökválasztás első fordulóján 2019. december 22-én (Fotó: Reuters/Antonio Bronic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét heves szópárbajra került sor a horvátországi elnökválasztás második fordulójába bejutott mostani horvát államfő, Kolinda Grabar-Kitarovic és a korábbi miniszterelnök, Zoran Milanovic között. Amellett, hogy szóba kerültek az adók, a titkosszolgálatok, a lakáshitelek és az INA-ügy, Milanovic Orbán Viktorról is kifejtette a véleményét, akit köztudottan egyik legnagyobb politikai ellenfelének tart.

Orbán nagy ellensége végzett az első helyen | Magyar Hang

A vita során először Kitarovic említette meg, hogy annak idején, míg kormányfő volt, Milanovic minden szomszédos országgal összeveszett, így a Szlovéniával, illetve a Magyarországgal közös határszakaszon ma már drótkerítés áll, emellett az egykori miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb elnökkel is összetűzésbe került. Erre reagálva Milanovic visszavágott: a mostani elnöknek senkivel sincs jó kapcsolata, egyedül a magyar miniszterelnökkel, akiről az egykori szociáldemokrata kormányfő még ennyit mondott: Orbán egy autokrata és így is fogja végezni.